Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret kyllinglår
med frisk salat og cæsarkremet potetsalat4.06 (299)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Cæsardressing
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ ss
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Sitruskrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 36 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i grove biter før du blander inn cæsardressingen.
Kok potetene i lettsaltet vann 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt enden av hjertesalaten og skyll bladene i kaldt vann. Rist av overflødig vann og kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha grønnsakene i en serveringsskål og skvis over saften fra sitronen og krydre med salt og pepper. Bland inn ½ ss olivenolje.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Hell vannet av de ferdigkokte potetene, ha dem i en serveringsskål, og vend inn cæsardressingen.
God middag!