25-35
Glutenfri
Storfekebab med tzatziki, tomat- og fetasalat, syltet rødløk og ovnsbakte poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- olivenolje
- melk
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Tomat- og fetasalat
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Olivenolje
½ ss
Kebab
Kjøttdeig
300 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Melk (Melk)
½ dl
Salt
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 825 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Melken kan erstattes med vann. Om du vil spare litt tid, kan du kutte hele agurken i terninger og blande kryddermiksen med yoghurten, og servere det hver for seg.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Tzatziki: Skyll hele agurken og riv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha den i en serveringsskål. Bland inn yoghurten og smak til med persilladen.
- Tomat- og fetasalat: Skyll tomaten. Kutt tomaten og agurken i terninger, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn ½ ss olivenolje, litt salt og pepper. Smuldre fetaosten over.
- Kebab: Ha kjøttdeigen i en bolle, og tilsett det tyrkiske krydderet og ½ ts salt. Bland det hele godt sammen med hendene, og kna deretter inn omtrent ½ dl melk (se tips). Form deigen til tykke, korte pølser. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 7 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu dem jevnlig underveis.
- Vel bekomme!