Texmex smashburger med chipotlekremet mais, guacamole og nachochips
20-30

Texmex smashburger med chipotlekremet mais, guacamole og nachochips

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • olje

Guacamole

koriander
Koriander
½–1 bunt
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
avokado
Avokado
1 stk
lime
Lime
½ stk

Chipotlekremet mais

mais
Mais
½ pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke
lime
Lime
½ stk

Texmex burger

kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke
rødløk
Rødløk
½ stk

Til servering

små tortillachips
Små tortillachips
½ pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
½–1 pakke

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 897 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å unngå at kjøttet setter seg fast i stekespaden kan du legge litt bakepapir mellom kjøttet og stekespaden.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Guacamole: Skyll korianderen og tomaten. Grovhakk korianderen, og del tomaten i små terninger. Skrell og finhakk hele rødløken. Kutt avokadoen i to, fjern steinen, og ha avokadokjøttet i en bolle. Mos det sammen med en gaffel, og vend inn tomaten, korianderen og halvparten av løken. Smak til med salt og saft fra limen.
  3. Chipotlekremet mais: Sil laken av maisen. Bland maisen og aiolien i en serveringsskål, og smak til med halvparten av chipotlekrydderet, litt salt og saft fra limen.
  4. Texmex burger: Bland kjøttet med resten av chipotlekrydderet og rødløken. Fordel kjøttet i 2 like store kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Legg kjøttbollene i stekepannen og trykk dem flate med en stekespade (se tips). Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek dem i 2–3 minutter på hver side.
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  6. Til servering: Fyll hamburgerbrødene med litt av guacamolen, burgerne og den kremede maisen. Server tortillachipsene, tomatsalsaen og resten av guacamolen ved siden av.