Black bean curry med peanøtter, mango og koriander
Laktosefri
Vegetar

Black bean curry

med peanøtter, mango og koriander
3.95 (159)
Under 35 min
19 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Mango
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Kokoskrem
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Hvitvinseddik 15ml
½ pose
(Sulfitt)
Chiliflak
½ pakke
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
653 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mangoen kan serveres i salaten hvis du heller ønsker det.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt mangoen i terninger. Ha de svarte bønnene i en sil, og skyll dem under kaldt vann.
Varm opp en vid gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og 1 ss av den røde currypasten i omtrent 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, bønnene, kokoskremen, grønnsaksbuljongen, 1 ts sukker og 2 dl vann. Kok opp under omrøring, og la curryen småkoke i omtrent 5 minutter.  
 Skyll og finriv skallet (kun det grønne) på limen. Tilsett limeskallet og saften fra limen i gryten. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Bland inn mangoen og smak til med chiliflakene og litt salt.  
Skyll, tørk og kutt salaten grove biter. Ha salaten i en serveringsskål og vend inn eddiken, litt salt og pepper. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene. 
 Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen og peanøttene, og server bulguren og salaten til.
God middag!