30-40
Vegetar
One pot indisk grønnsaksform med kokoskrem, basmatiris, cashewnøtter og mangochutney
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- pepper
One pot grønnsaksform
Brokkoli
1 stk
Kikerter
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Garam masala
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Basmatiris
135 g
Vann
3 dl
Salt
½ ts
Topping
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
Krydderyoghurt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 838 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 121 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- One pot grønnsaksform: Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha kikertene og cherrytomatene i en sil og skyll dem under kaldt vann.
- One pot grønnsaksform, fortsettelse: Ha kokoskremen i en stor ildfast form og rør inn ønsket mengde av garam masala-krydderet og grønnsaksbuljongen. Rør inn de hakkede tomatene, 3 dl vann, risen, kikertene, cherrytomatene, ½ ts salt og litt pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek det hele i ovnen 30–35 minutter, eller til risen er gjennomkokt. Ha brokkolien i formen de siste 10–12 minuttene av steketiden, og stek videre uten aluminiumsfolien.
- Krydderyoghurt: Bland yoghurten og persilladen i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, mangochutneyen, cashewnøttene og krydderyoghurten. God middag!