Laktosefri
Glutenfri
Svinefilet med kremet potetsalat
ruccola og tomat4.24 (591)
Under 30 min
9 Ingredienser
En sunn og rask rett for hele familien. En ordentlig god potetsalat er aldri feil, og med en saftig svinefilet blir dette raskt en favoritt.
En sunn og rask rett for hele familien. En ordentlig god potetsalat er aldri feil, og med en saftig svinefilet blir dette raskt en favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Selleristang
1 stk
Grønt eple
½–1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Aioli
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Filetstykke av svin
300 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 586 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 35 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjernetemperatur for svinefilet er 66–68 grader (rosa kjerne) og 68–70 grader (gjennomstekt).
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del kjøttet i to like store biter. Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile frem til servering (se tips).
Skyll sellerien og eplet. Kutt sellerien i tynne skiver, og eplet i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Bland alt sammen i en salatbolle, og vend inn aiolien og de kokte potetene. Smak til med kryddermiksen, salt og pepper.
Skyll ruccolaen og tomaten. Kutt tomaten i mindre biter og vend sammen med ruccolaen.
Nyt måltidet!
God middag!