Kylling i peanøttsaus med eple- og kålsalat og jasminris
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i peanøttsaus med eple- og kålsalat og jasminris

Denne sausen med kokoskrem, currypaste og peanøtter får smaksløkene til å hyle av glede. Med mør kylling og frisk salat er middagen komplett!

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kylling i peanøttsaus

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke
rød currypaste
Rød currypaste
½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
1 dl

Eple- og kålsalat

grønt eple
Grønt eple
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 792 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner kyllingen i litt olje, paprikakrydderet og litt saft fra limen i kjøleskapet over natten. Da blir den godt marinert, og får en fantastisk smak.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling i peanøttsaus: Skjær kyllingen i terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Krydre kyllingen med paprikakrydderet, og la det marinere i 5 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Vend inn ønsket mengde av currypasten, 1 dl vann, kokoskremen og peanøttene. Kok opp, og la kyllingen trekke i sausen i omtrent 5 minutter. Smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
  3. Eple- og kålsalat: Skyll eplet og chilien. Kutt eplet i strimler og chilien i tynne skiver. Ha eplestrimlene, chilien og den strimlede kålsalaten i en bolle. Klem over saften fra resten av limen, og bland inn litt olivenolje. 
  4. Nyt måltidet!