Magre pølser med pannestekt spisskål, lettkremet potetsalat og tomatsalsa
20-30
Roede
Glutenfri

Magre pølser med pannestekt spisskål, lettkremet potetsalat og tomatsalsa

Et magrere, men like godt og smakfullt, alternativ til grillklassikeren pølser og potetsalat. Servert med saftig spisskål og frisk tomatsalsa.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Potetsalat

poteter
Poteter
350 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke

Pannestekt spisskål og pølser

spisskål
Spisskål
½ stk
magre kjøttpølser
Magre kjøttpølser (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
400 g
Olje
1 ts

Tomatsalsa og tomat

tomat
Tomat
1 stk
tomatsalsa
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 618 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

På grillen: Pensle kålen med litt olje eller margarin, og krydre den med salt og pepper. Grill eller stek pølser og kålen i 3–4 minutter på hver side. Pølsene skal være gjennomvarme og kålen lett gyllen og mør.

  1. Potetsalat: Del potetene i to. Kok opp potetene i lettsaltet vann, og la dem småkoke i 15–20 minutter. Hell av vannet, og skyll potetene i kaldt vann.
  2. Potetsalat, fortsettelse: Skrell og finhakk sjalottløken. Bland sammen de kokte potetene med urtedressingen og sjalottløken. Krydre med urtemiksen, pepper og litt salt. 
  3. Pannestekt spisskål og pølser: Del spisskålen i båter uten å fjerne stilken. Snitt pølsene. 
  4. Tomatsalsa og tomat: Kutt tomaten i terninger og ha terningene over i en skål. Vend tomatsalsaen inn med tomatterningene. 
  5. Pannestekt spisskål og pølser, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje (se tips). Stek kålen i 3-4 minutter på hver side, til den er gyllen og mør. Krydre lett med salt og pepper. Legg kålen over på en tallerken. Stek pølsene i 3-4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme. 
  6. God middag! 
  1. Pølser: 150 g Potetsalat: 150 g Kål: 100 g Salsa: 4 ss  Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).