Salat med stekt halloumi, nektarin og paprika med rødbetehummus
20-30
Vegetar

Salat med stekt halloumi, nektarin og paprika med rødbetehummus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje

Salat med stekt halloumi

nektarin
Nektarin
1 stk
halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
linser
Linser
1 pakke
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Tilbehør

rødbetehummus
Rødbetehummus (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 582 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 30 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater det kan du også grille grønnsakene og halloumien. Pensle osten og grønnsakene med litt olje og grill det i 2–3 minutter på hver side.

  1. Salat med stekt halloumi: Skyll nektarinen og paprikaen. Del nektarinen i to og kutt hver halvdel i to. Rens og kutt paprikaen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen og nektarinen i 3–4 minutter, til de er lett gylne. Legg dem over på en tallerken. Del halloumien i mindre biter. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek halloumien i 1–2 minutter. Krydre med basilikum- og oreganokrydderet. 
  2. Salat med stekt halloumi, fortsettelse: Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll, tørk og kutt enden av hjertesalaten. Kutt salaten i store biter og legg dem utover et stor fat. Fordel paprikaen, nektarinen, linsene og halloumibitene over. Topp med urtekrutongene og balsamicovinaigretten.
  3. Tilbehør: Ha hummusen i en skål, topp med litt olivenolje, og server den til salaten.