Falafelburger med cheesy tacofries, syltet rødløk og chilimajones
Vegetar

Falafelburger med cheesy tacofries, syltet rødløk og chilimajones

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Three spice
½ pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Falafler
1 pakke
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Chilimajones
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
977 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
113 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften så kan du droppe å sylte rødløken. Stek gjerne falaflene og burgerbrødene i olje i en stekepanne for ekstra smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i staver. Ha potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Fordel falaflene utover et stekebrett med bakepapir. Varm falaflene i ovnen i omtrent 10 minutter. Varm burgerbrødene på brettet sammen med falaflene de siste 3 minuttene av falaflenes steketid. 
 Skyll tomaten og salaten. Kutt tomaten i skiver.   
 Ta potetene ut av ovnen og vend inn tacokrydderet og den revne osten. Smak til med salt og pepper. Sett potetene tilbake i ovnen i omtrent 2 minutter til osten har smeltet.  
Server falaflene i burgerbrødene med tobladsalaten, tomatskivene, den syltede rødløken og chilimajonesen, og cheesy tacofries ved siden. God middag!  
God middag!