40-50
Laktosefri
Vegetar
Okonomiyaki – vegetariske japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones
Okonomi betyr «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Okonomiyakien er en japansk pannekake, en smakfull klassiker som bare må prøves.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- peanøtter,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Okonomiyaki
Gulrøtter
2 stk
Ingefær
½ bit
Spisskål
½ bit
Vårløk
½ pakke
Egg (Egg)
2 stk
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Vann
½–1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ ss
Svart rissalat
Svart ris
125 g
Agurk
1 stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Spisskål
½ bit
Lime
1 stk
Vann
1 l
Syltede grønnsaker
Juliennemiks med gulrot og selleri (Selleri)
200 g
Ingefær
½ bit
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Tilbehør
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 868 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 97 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Okonomiyaki – japanske pannekaker: Skrell og riv gulrøttene og all ingefæren på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt all spisskålen og all vårløken i tynne skiver. Bland sammen eggene, 1 dl hvetemel, ½ dl vann, ½ ts hvitvinseddik og litt salt i en bolle. Rør inn gulrøttene, halvparten av ingefæren og halvparten av spisskålen og vårløken. Spe på med ½–1 dl vann.
- Svart rissalat: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
- Syltede grønnsaker: Kok opp ½ ts hvitvinseddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann. Tilsett juliennegrønnsakene og resten av den revne ingefæren. Gi grønnsakene et oppkok, ta kjelen til side og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
- Okonomiyaki – japanske pannekaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha 1 dl pannekakerøre i stekepannen, og stek okonomiyakien i 3–4 minutter, til den er fast på oversiden. Snu okonomiyakien, og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre.
- Svart rissalat, fortsettelse: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen agurken, korianderen, peanøttene, resten av spisskålen og den ferdigkokte risen i en bolle. Smak til med saften fra limen.
- Servering: Topp okonomiyakiene med sesamfrøene, dippsausen, chilimajonesen, de syltede grønnsakene og resten av vårløken.