Asiatisk kyllingsalat med syltet ingefær og curry- og mangodressing
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Asiatisk kyllingsalat med syltet ingefær og curry- og mangodressing

Hoisin er en kinesisk dippsaus som gir god smak til kyllingkjøttet. Med knasende cashewnøtter og frisk mango er dette en lett og god middagssalat.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • cashewnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • vann

Marinert og stekt kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
50 g
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
mango
Mango
1 stk
syltet ingefær
Syltet ingefær
1 pakke

Tilbehør

cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
20–40 g
lime
Lime
1 stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 614 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan stekes naturell, og krydres med litt salt og pepper. Da serverer du marinaden ved siden av. Hvis du ønsker mer tilbehør til retten, kan du servere grovt brød eller fullkornsris til.

  1. Marinert kylling: Skjær kyllingen i strimler. Bland sammen kyllingen, hoisinsausen og chiliflakene i en skål (se tips). La kyllingen ligge i marinaden mens du gjør klar salaten. Behold gjerne fettet på kyllingen, det gir god smak. 
  2. Salat: Skyll og tørk salatbladene, og kutt dem i strimler. Fordel salaten utover et stort fat. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skrell og kutt mangoen i terninger. Fordel løken, mangoterningene og den syltede ingefæren over salaten. 
  3. Tilbehør: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i et par minutter, til de er lett gylne. Ha cashewnøttene over i en skål. 
  4. Stekt kylling: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme igjen, og ha i litt olje. Stek kyllingen under omrøring i 3–4 minutter. Hell over ½ dl vann, og kok opp. La det koke i et par minutter. Fordel kyllingen og sausen over salaten. 
  5. Tilbehør, fortsettelse: Kutt limen i båter, og server båtene, cashewnøttene og curry- og mangodressingen til retten. 
  1. Kylling: 125 g Salat: 200 g Cashewnøtter: 10 g Curry- og mangodressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).