Rømmegrøt med galiamelon og spekemat
30-40

Rømmegrøt med galiamelon og spekemat

Rømmegrøt er norsk tradisjonsmat, og ble servert som festmåltid på sankthans. Den fløyelsmyke, fyldige grøten kommer til sin rett med salt spekemat til.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • salt
  • smør

Rømmegrøt

seterrømme
Seterrømme (Melk, Laktose)
3 dl
melk
Melk (Melk, Laktose)
3 dl
Hvetemel (Hvete)
1½ dl
Salt
½ ts

Galiamelon

galiamelon
Galiamelon
1 stk

Tilbehør

sukker- og kanelblanding
Sukker- og kanelblanding
2 pakke
westfalerskinke
Westfalerskinke
100 g
flatbrød
Flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 991 kcal
  • Fett 65 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hell 1 dl melk over grøten hvis den skal stå litt før servering, det hindrer snerk. Rømmegrøten tykner litt når den blir stående. Rør melken inn i grøten før servering

  1. Rømmegrøt: Ha rømmen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Kok rømmen i 2 minutter. Bland inn halvparten av melet, og rør kraftig. Skru ned varmen, og la rømmen småkoke på lav varme, i 2–3 minutter, til smøret har kommet frem. Ta av litt av smøret med en øse eller spiseskje, og ta vare på det til senere. Rør inn resten av melet, og spe på med melken. Kok grøten i 5–6 minutter. Smak til med ½ ts salt. Spe med mer melk hvis grøten blir for tykk.
  2. Galiamelon: Del melonen i to, og skrap ut kjernene med en spiseskje. Kutt melonen i båter.
  3. Servering: Server sukker- og kanelblandingen og litt smør til grøten. Du kan enten servere smøret som skilte seg ut under koking, smelte nytt smør, eller ha litt smør på toppen av grøten. Fordel skinken, melonen og flatbrødet utover et serveringsfat, og server det til grøten.