Kyllinggyros i tortillalefse med tomater, rødløksrelish og agurk- og hvitløksdressing
15-20

Kyllinggyros i tortillalefse med tomater, rødløksrelish og agurk- og hvitløksdressing

Gyros er grillet svinenakke med masse smak som ofte serveres i et pitabrød i Hellas. Her får du vår variant med saftig kylling i tortillalefse.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Agurk- og hvitløksdressing

agurk
Agurk
½ stk
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke

Rødløksrelish

rødløk
Rødløk
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
½ dl

Salat

tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Kyllinggyros

kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g

Tortillaer

tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 942 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å ha chilien i rødløksrelishen hvis du ikke liker det hett. Oppbevar relishen i rene kjøkkenglass i kjøleskapet. Du kan også servere rødløken rå, eller steke den med kjøttet, om du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Agurk- og hvitløksdressing: Skyll og grovriv den halve agurken på et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la saltet trekke inn i omtrent 5 minutter, før du presser vannet ut av agurken. Bland agurken og hvitløksdressingen, og smak til med pepper. 
  3. Rødløksrelish: Skrell og kutt rødløken og chilien i tynne skiver. Kok opp 1 ts sukker, 2 ss valgfri eddik, ½ dl vann, rødløken og chilien i en kjele. La kjelen stå på lav varme i 10 minutter. Vend om på relishen underveis i koketiden. Smak til med sukker og salt. 
  4. Salat: Skyll og kutt tomaten og resten av agurken i skiver. Skyll, tørk og riv salaten i mindre biter. Fordel alle grønnsakene utover et stort fat, og vend inn litt olivenolje og nykvernet sort pepper.
  5. Kyllinggyros: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 5–6 minutter, til det får en jevn stekeskorpe og kyllingen er gjennomstekt. Skru ned til lav varme, og hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering. 
  6. Tortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  7. Servering: Fyll lefsene med kyllingen, salaten og rødløksrelishen, og topp med agurk- og hvitløksdressingen.