15-20
Laktosefri
Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus i hjertesalat med mango og chilimajones
En herlig og frisk rett som raskt blir familiens favoritt. Hjertesalat passer perfekt som lefse, og er i tillegg sunn og god.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
Jasminris
Jasminris
125 g
Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus
Laksefilet (Fisk)
270 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Tilbehør
Mango
½–1 stk
Agurk
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 782 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del dem i biter, og bland dem med mango- og agurkterningene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus: Skjær fisken i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn sausen. Stek laksen i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt, men med en mørkerosa kjerne.
- Tilbehør: Skrell mangoen, fjern steinen og kutt mangokjøttet i terninger. Kutt agurken i terninger. Kutt bunnen av hjertesalaten, og plukk av bladene. Skyll salatbladene i kaldt vann.
- Servering: Fordel salaten utover et fat. Fyll salatbladene med risen, laksen og agurk- og mangoterningene. Server chilimajonesen til retten.