Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus i hjertesalat med mango og chilimajones
15-20
Laktosefri

Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus i hjertesalat med mango og chilimajones

En herlig og frisk rett som raskt blir familiens favoritt. Hjertesalat passer perfekt som lefse, og er i tillegg sunn og god.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke

Tilbehør

mango
Mango
½–1 stk
agurk
Agurk
½–1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 766 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del dem i biter, og bland dem med mango- og agurkterningene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus: Skjær fisken i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn sausen. Stek laksen i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt, men med en mørkerosa kjerne.
  4. Tilbehør: Skrell mangoen, fjern steinen og kutt mangokjøttet i terninger. Kutt agurken i terninger. Kutt bunnen av hjertesalaten, og plukk av bladene. Skyll salatbladene i kaldt vann.
  5. Servering: Fordel salaten utover et fat. Fyll salatbladene med risen, laksen og agurk- og mangoterningene. Server chilimajonesen til retten.