Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter
20-30
Laktosefri

Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter

En mettende og saftig kyllingsalat med sprøtt bacon, revet Grana Padano og nystekte bagetter er en klassisk kombinasjon av smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1 pakke

Stekt bacon og kylling

baconterninger
Baconterninger
150 g
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g

Cæsarsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
cæsardressing
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 753 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 73 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag krutonger i stedet! Kutt brødet i terninger, drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader i omtrent 10 minutter, til de er gylne og sprø. Topp salaten med krutongene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Bagetter: Stek bagettene som anvist på pakken.
  3. Stekt bacon og kylling: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Legg baconet på et kjøkkenpapir, og la det renne litt av seg. Stek kyllingen i samme stekepanne i omtrent 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Cæsarsalat: Skyll og tørk salaten, kutt den i strimler, og legg den over på et stort serveringsfat. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kutt tomaten i terninger. Fordel grønnsakene på salaten.
  5. Cæsarsalat, fortsettelse: Fordel kyllingen og baconet over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp salaten med osten og litt av cæsardressingen. Del bagettene i mindre biter. Bland salaten rett før servering, og server resten av dressingen og bagettene til retten.