20-30
Laktosefri
Kylling i appelsinsaus med smørstekte grønnsaker
En Asia-inspirert rett med sticky kylling, spicy reddiksalat, crispy pak choy og luftig jasminris. Dette er hverdagskos på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- olje
- pepper
- salt
- smør
Jasminris
Jasminris
125 g
Kylling i sticky appelsinsaus
Appelsin
1 stk
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Honning
1 pakke
Reddiksalat med chilimajones
Reddiker
1 pakke
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Smørstekte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Vann
4 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 810 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt to av reddikene i tynne skiver, og pynt retten med dem ved servering.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kylling i sticky appelsinsaus: Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet hver for seg på et rivjern (kun det oransje og grønne). Limeskallet skal brukes i steg 3. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og honningen over kyllingen, og smak til med det revne appelsinskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering.
- Reddiksalat med chilimajones: Kutt reddikene i små båter. Bland reddikbåtene med chilimajonesen i en skål. Smak til med salt, pepper, det revne limeskallet og saft fra limen.
- Smørstekte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i omtrent 4 minutter, og legg dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen, og stek hver snittflate på pak choyen i omtrent 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulrøttene og sesamfrøene, og varm opp.
- Vel bekomme!