25-35
Glutenfri
Røkt svinekam med knuste poteter, eple- og sellerislaw, grønne bønner og stekesjy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- olivenolje
- vann
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Knuste poteter
Poteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Olivenolje
2 ss
Selleri- og epleslaw
Grønt eple
1 stk
Sellerirot (Selleri)
150–300 g
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Grønne bønner
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Røkt svinekam og sjy
Røkt svinekam uten ben
300 g
Vann
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 858 kcal
- Fett 55 g
- Karbohydrater 50 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Knuste poteter: Kutt potetene i to og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Selleri- og epleslaw: Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og kutt selleriroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Bland eplet, selleriroten, yoghurten og ramsløkaiolien i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Grønne bønner: Kutt av endene på de grønne bønnene. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og de grønne bønnene i omtrent 3 minutter. Ha det over i en serveringsskål.
- Røkt svinekam og sjy: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med litt pepper. Ha kjøttet over på et skjærebrett. Ha i ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med sjyen rett før servering.
- Knuste poteter, fortsettelse: Sil av vannet, og grovknus potetene med en hackit eller gaffel. Vend inn 2 ss olivenolje og urtemiksen, og smak til med salt og pepper.
- God middag!