Kremet selleri- og blomkålsuppe med bacon og rustikke multibrød
20-30

Kremet selleri- og blomkålsuppe med bacon og rustikke multibrød

En varmende suppe med rykende varmt og mykt brød. Bacon er klassisk følge til blomkålsuppe, det gir god krønsj og nydelig smak.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Hjemmelaget selleri- og blomkålsuppe

bakepotet
Bakepotet
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
blomkål
Blomkål
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
2 pakke
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
3 dl
Vann
1–1,2 l

Garnityr og tilbehør

baconterninger
Baconterninger
150 g
rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1016 kcal
  • Fett 62 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du brød som er noen dager gammelt, passer det fint til å lage krutonger av det. Kutt brødet i terninger, og ha det på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader, til de er gylne og sprø.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Hjemmelaget selleri- og blomkålsuppe: Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Ta vare på en kvart blomkål til garnityr. Kok opp 1–1,2 liter vann i en kjele, og ha i buljongen. Kok grønnsakene i 10–15 minutter, til de er møre.
  3. Garnityr: Skjær baconet i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent. Tilsett en fjerdedel av blomkålbukettene, og stek dem i 5 minutter. Legg dem på en tallerken.
  4. Hjemmelaget selleri- og blomkålsuppe, fortsettelse: Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha kremfløten i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
  5. Tilbehør: Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
  6. Servering: Topp suppen med baconet og de stekte blomkålbukettene, og server multibrødene til retten.