Karibisk fiskegryte med kokos, koriander og limemarinert torskefilet
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Karibisk fiskegryte med kokos, koriander og limemarinert torskefilet

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olje

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Limemarinert torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
lime
Lime
1 stk

Karibisk fiskegryte

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
rød chili
Rød chili
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
Vann
3½ dl

Servering

koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 551 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Styrken på chilien kan variere, så smak deg frem litt etter litt til det passer din smak. Topp eventuelt gryten med chillien ved servering.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Limemarinert torskefilet: Kutt fisken i 3x3 cm store terninger. Ha fisketerningene i en skål og krydre med litt salt. Skyll limen godt og finriv skallet. Bland limeskallet og limesaften sammen med fisken.
  3. Karibisk fiskegryte: Skrell og finhakk løken, hvitløken og ingefæren. Skyll chilien, paprikaen og tomatene. Kutt chilien i tynne skiver, og paprikaen og tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Surr løken, hvitløken, ingefæren, chilien og urtemiksen i 2 minutter. Tilsett så tomat- og paprikaterningene, 3 dl vann og hønsebuljongen, og kok på middels varme i 5 minutter. 
  4. Karibisk fiskegryte, fortsettelse: Ha kokoskremen i gryten. Pisk sammen maisstivelsen med ½ dl kaldt vann. Tilsett litt og litt av jevningen i gryten til ønsket konsistens. Legg den marinerte fisken i gryten og kok på lav varme i 2 minutter. Smak til med salt og pepper.  
  5. Servering: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Server gryten med korianderen og basmatirisen. Nyt måltidet!