20-30
Laktosefri
Glutenfri
Karibisk fiskegryte med kokos, koriander og limemarinert torskefilet
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basisvarer
- vann
- salt
- olje
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Limemarinert torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Lime
1 stk
Karibisk fiskegryte
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Rød chili
½ stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Vann
3½ dl
Servering
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 551 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Styrken på chilien kan variere, så smak deg frem litt etter litt til det passer din smak. Topp eventuelt gryten med chillien ved servering.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Limemarinert torskefilet: Kutt fisken i 3x3 cm store terninger. Ha fisketerningene i en skål og krydre med litt salt. Skyll limen godt og finriv skallet. Bland limeskallet og limesaften sammen med fisken.
- Karibisk fiskegryte: Skrell og finhakk løken, hvitløken og ingefæren. Skyll chilien, paprikaen og tomatene. Kutt chilien i tynne skiver, og paprikaen og tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Surr løken, hvitløken, ingefæren, chilien og urtemiksen i 2 minutter. Tilsett så tomat- og paprikaterningene, 3 dl vann og hønsebuljongen, og kok på middels varme i 5 minutter.
- Karibisk fiskegryte, fortsettelse: Ha kokoskremen i gryten. Pisk sammen maisstivelsen med ½ dl kaldt vann. Tilsett litt og litt av jevningen i gryten til ønsket konsistens. Legg den marinerte fisken i gryten og kok på lav varme i 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Server gryten med korianderen og basmatirisen. Nyt måltidet!