Jamaicansk kylling med svart bønneris, ananassalsa og lime- og chipotlesmør

Karibia

Laktosefri
Glutenfri

Jamaicansk kylling med svart bønneris, ananassalsa og lime- og chipotlesmør

4.03 (114)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • smør
Basmatiris
125 g
Svarte bønner
1 pakke
Lime
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Mynte
1 bunt
Ananas
1 stk
Olivenolje
½ ss
Urtemiks
½ pakke
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Chipotlemiks
½ pakke
Sukker- og kanelblanding
½–1 pakke
Kyllinglårfilet
350 g
Chipotlemiks
½ pakke
Lime
½ stk
Smør
30 g
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
897 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kyllingen og ananasskivene først på direkte varme i 2–3 minutter på hver side, og la dem så ettergrille på indirekte varme i noen minutter før servering.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Ha bønnene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Vend bønnene inn i risen når den er ferdigkokt. 
Skyll limen og finriv skallet. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og grovhakk mynten. Ha halvparten av limeskallet og saften fra halve limen i en bolle sammen med sjalottløken, mynten og ½ ss olivenolje. Kutt skallet fra ananasen og kutt halve ananasen i små terninger. Resten av ananasen kuttes i skiver. Vend ananasterningene sammen med dressingen og krydre med litt salt.     
 Bland sammen det røkte chilikrydderet, urtemiksen, sitruskrydderet, chipotlemiksen og sukker- og kanelblandingen i en bolle. Vend kyllingen godt inn i kryddermiksen.
Varm opp en grillpanne eller stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Stek eller grill ananasskivene fra punkt 2 hvis du vil. 
 Bland 30 g romtemperert smør med chipotlemiksen, resten av limeskallet og limesaften, og smak til med litt salt. 
Server kyllingen med risen, ananassalsaen, kryddersmøret og ananasskivene. God middag!  
God middag!