Jamaicansk kylling med svart bønneris, ananassalsa og lime- og chipotlesmør
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Jamaicansk kylling med svart bønneris, ananassalsa og lime- og chipotlesmør

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • salt
  • olje

Bønneris

basmatiris
Basmatiris
125 g
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke

Ananassalsa

lime
Lime
½ stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
mynte
Mynte
1 bunt
ananas
Ananas
1 stk
Olivenolje
½ ss

Jamaicansk kylling

urtemiks
Urtemiks
½ pakke
sitruskrydder
Sitruskrydder
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke
sukker- og kanelblanding
Sukker- og kanelblanding
½–1 pakke
kyllinglårfilet
Kyllinglårfilet
350 g

Lime- og chipotlesmør

chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Smør (Melk)
30 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 898 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kyllingen og ananasskivene først på direkte varme i 2–3 minutter på hver side, og la dem så ettergrille på indirekte varme i noen minutter før servering.

  1. Bønneris: Kok risen etter anvisningen på pakken. Ha bønnene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Vend bønnene inn i risen når den er ferdigkokt. 
  2. Ananassalsa: Skyll limen og finriv skallet. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og grovhakk mynten. Ha halvparten av limeskallet og saften fra halve limen i en bolle sammen med sjalottløken, mynten og ½ ss olivenolje. Kutt skallet fra ananasen og kutt halve ananasen i små terninger. Resten av ananasen kuttes i skiver. Vend ananasterningene sammen med dressingen og krydre med litt salt.     
  3. Jamaicansk kylling: Bland sammen det røkte chilikrydderet, urtemiksen, sitruskrydderet, chipotlemiksen og sukker- og kanelblandingen i en bolle. Vend kyllingen godt inn i kryddermiksen.
  4. Jamaicansk kylling, fortsettelse: Varm opp en grillpanne eller stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Stek eller grill ananasskivene fra punkt 2 hvis du vil. 
  5. Lime- og chipotlesmør: Bland 30 g romtemperert smør med chipotlemiksen, resten av limeskallet og limesaften, og smak til med litt salt. 
  6. Server kyllingen med risen, ananassalsaen, kryddersmøret og ananasskivene. God middag!