Sprøstekte kyllinglår med varm potetsalat, brokkoli og estragonmajones
Laktosefri

Sprøstekte kyllinglår

med varm potetsalat, brokkoli og estragonmajones
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Saftig, sprø kylling med en nydelig, varm potetsalat med ovnsbakte poteter, hvitløk, chili og brokkoli og en digg dressing. Dette er kosemat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • egg
  • hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Panering
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Egg
1 stk
(Egg)
Smør
½ ss
(Melk)
Hvetemel
4 ss
(Hvete)
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Hvitvinseddik
½ pose
(Sulfitt)
Olivenolje
2 ss
Estragonmajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1014 kcal
Fett:
57 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du retten mer barnevennlig, kan du servere potetene og grønnsakene hver for seg. Stek da brokkolien sammen med løken, og uten chilien hvis du ikke vil ha det for sterkt.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Knekk 1 egg i en bolle, og visp det sammen med en gaffel. Ha 4 ss hvetemel på en tallerken og paneringen på en annen. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend kyllingen først i hvetemelet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken.  
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i ½ ss smør og olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen og sprø. Legg kyllingen over på et stekebrett med bakepapir, og stek den videre i ovnen i 5–7 minutter, til den er gjennomstekt.   
 Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken og kutt den i tynne staver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 2 minutter. Ha i hvitløken og chilien, og stek videre i 1 minutt. Ha de ferdigstekte potetene i en stor salatbolle, og bland inn de stekte grønnsakene, løken, 2 ss olivenolje og halve posen med eddik. Smak til med salt og pepper.  
 Server estragonmajonesen til retten.
God middag!