Hjemmelaget bacon- og brokkolipai med salat og hvitløksdressing

Hjemmelaget bacon- og brokkolipai med salat og hvitløksdressing

3.98 (231)
Under 45 min
10 Ingredienser
Hvem kan ikke elske pai? En ekte klassisker, saftig, mettende og smakfull. Her har vi fylt den med bacon, brokkoli, rødløk og ost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • hvetemel
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Egg
4 stk
(Egg)
Melk
1½ dl
(Melk)
Baconterninger
150 g
Rødløk
½ stk
Brokkoli
½ stk
Revet ost
100 g
(Melk)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1267 kcal
  • Fett: 54 g
  • Karbohydrater: 128 g
  • Protein: 66 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en rett som tar litt tid, så den kan gjerne lages klar en dag med god tid. Om du ikke har paiform, kan du fint bruke en godt smurt ildfast form.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form som er 24–30 cm i diameter. Smør den med litt olje. Kjevle ut deigen med litt hvetemel til en stor leiv som dekker paiformen, omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen, trykk den ned, og inntil og opp langs kantene av formen. Kutt bort den overflødige deigen. Prikk bunnen med en gaffel, dette hindrer at deigen eser under steking. Forstek paibunnen på nederste rille i ovnen i omtrent 10 minutter. 
 Visp sammen eggene, melken, og litt salt og pepper i en bolle. Sett eggeblandingen til side.
 Del brokkolien i små buketter, og skrell og del stilken i mindre biter. Skrell rødløken, og finhakk halvparten av den. Varm opp en stekepanne, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter. Vend inn rødløken og brokkolien, og stek det hele i ytterligere 2–3 minutter.  
 Fordel paifyllet på den forstekte bunnen. Hell over eggeblandingen, og topp med revet ost. Skru ovnen ned til 200 grader varmluft, og stek paien i omtrent 15–20 minutter, eller til den har «satt seg» i midten.
 Skyll og tørk salaten, og riv eller kutt den i mindre biter. Kutt tomaten i terninger, og den andre halvparten av rødløken i tynne skiver. Vend inn hvitløksdressingen, og krydre med litt salt og pepper.  
Vel bekomme!
God middag!