Hvit fullkornspizza med lettrømme, prosciutto cotto, jalapeño og spinat
Roede

Hvit fullkornspizza med lettrømme, prosciutto cotto, jalapeño og spinat

3.98 (140)
Under 35 min
10 Ingredienser
En deilig og litt sunnere fullkornspizza toppet med hvit saus, skinke, rødløk og jalapeño. Serveres med en frisk spinatsalat med eple!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Lettrømme
100–150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Rødløk
½ stk
Jalapeño
½–1 stk
Prosciutto cotto
½ pk
Pizzabunn av fullkorn
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Revet ost
½ pakke
(Melk)
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 507 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Jalapeñoen har et friskt sting, så dropp den om du ikke liker det hett! Server gjerne resten av lettrømmen til retten.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen, om du har det. 
Bland sammen lettrømmen og persilladen til en hvit pizzasaus. Skrell og kutt rødløken og jalapeñoen i tynne skiver. Kutt skinken i strimler. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel den hvite pizzasausen jevnt utover bunnene. Topp med den revne osten, rødløken, jalapeñoen og skinken. 
 Stek pizzaene på de to nederste rillene i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen. Bytt plass på stekebrettene halvveis i stekingen, for et jevnere stekeresultat.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt tomaten og eplet i terninger. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle og vend inn ½ ss olivenolje, og krydre med litt salt og pepper.
God middag!
½ stk Salat: 90 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!