Svinekam i rødvinssaus med ovnsbakte poteter og brokkolisalat
15-20

Svinekam i rødvinssaus med ovnsbakte poteter og brokkolisalat

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke

Svinekam og rødvinssaus

gul løk
Gul løk
1 stk
mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Brokkolisalat

brokkoli
Brokkoli
½ stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
lettmajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 799 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien og ertene kan kokes om du heller ønsker det. Kok dem møre i lettsaltet vann i 3–5 minutter.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend inn urtemiksen mot slutten av steketiden.
  3. Svinekam og rødvinssaus: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken. Tilsett løken og 1 ss smør, og stek den i omtrent 4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett rødvinssausen og kjøttet, og gi det hele et raskt oppkok. Skru ned til lav varme, og la det stå til resten er klart. 
  4. Brokkolisalat: Kutt brokkolien i små buketter (se tips). Skrell og kutt stilken i små biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Visp sammen lettmajonesen og balsamicovinaigretten i en salatbolle. Bland inn brokkolien, eplet og ertene i dressingen. Krydre med salt og pepper. 
  5. God middag!