20-30
Laktosefri
Glutenfri
Hoisinstekte svinestrimler med grønnsaksris og curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Grønnsaksris
Gulrot
1 stk
Brokkolibuketter
150 g
Jasminris
135 g
Hoisinstekte svinestrimler
Svinestrimler
300 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Lime
½ stk
Til servering
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 669 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker kan du steke den ferdigkokte risen i litt olje, så den får litt stekeskorpe, før du vender den inn med grønnsakene.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Grønnsaksris: Skrell og kutt gulroten i små terninger. Fordel gulrotterningene og brokkolibukettene i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hoisinstekte svinestrimler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 4–5 minutter, til det så vidt er gjennomstekt. Vend inn hoisinsausen, og varm opp. Klem over saften fra halve limen, og smak til med salt og pepper.
- Grønnsaksris, fortsettelse: Vend den ferdigkokte risen inn med de ovnsstekte grønnsakene. Smak til med salt.
- Til servering: Kutt resten av limen i båter. Server grønnsaksrisen med det hoisinstekte kjøttet. Topp med curry- og mangodressingen, og server limebåtene ved siden av.