Roede
Vegetar
Høstsalat
med bakt jordskokk, fetaost, tranebær og steinsoppdressingNy oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Mathvete
1 pakke
Rødbete
1 stk
Jordskokker
250 g
Urtemiks
1 pakke
Spinat
50 g
Fetaost
½–1 pakke
Tranebær
½–1 pakke
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Olje
1 ts
Lett crème fraîche
75–150 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 ss
Vann
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 615 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ved å blande salaten på stekebrettet, sparer du litt oppvask. Om du ønsker, kan du legge opp salaten på et stort serveringsfat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered mathveten som anvist på pakken. Skrell og kutt rødbeten i grove terninger. Skyll og skrubb jordskokkene godt, og kutt dem i båter. Fordel rødbeten og jordskokkene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø urtemiksen over grønnsakene når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid.
Rør sammen crème fraîchen, steinsoppulveret, 1 ss soyasaus og 1 ss vann i en skål. Smak til med litt salt og pepper.
Skyll og tørk spinaten. Bland sammen de bakte grønnsakene, spinaten og litt av steinsoppdressingen på stekebrettet. Bryt opp og fordel fetaosten og Grande Premium-osten over, og strø tranebærene på toppen. Server resten av steinsoppdressingen ved siden av.
250 g Mathvete: 40 g Fetaost: 25 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal.
God middag!