Nordisk salat med bakt jordskokk, økologisk ferskost, tranebær og steinsoppdressing
30-40
Roede
Vegetar

Nordisk salat med bakt jordskokk, økologisk ferskost, tranebær og steinsoppdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • soyasaus
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Nordisk salat

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
rødbete
Rødbete
1 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
jordskokker
Jordskokker
250 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
½–1 pakke
tranebær
Tranebær
½–1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
1 ts

Steinsoppdressing

lettmajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 630 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ved å blande salaten på stekebrettet, sparer du litt oppvask! Om du ønsker, kan du legge opp salaten på et stort serveringsfat.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Nordisk salat: Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Skrell og kutt betene i grove terninger. Skyll og skrubb jordskokkene godt. Kutt jordskokkene og rødløken i båter. Fordel betene og jordskokkene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø urtemiksen over grønnsakene, når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid.
  3. Steinsoppdressing: Bland sammen lettmajonesen, yoghurten, steinsoppulveret, 1 ss soyasaus og 1 ss eddik i skål. Vend inn halve pakken av Grande Premium-osten i dressingen. Smak til med litt salt og pepper. 
  4. Nordisk salat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Bland sammen de bakte grønnsakene, spinaten og litt av steinsoppdressingen på stekebrettet. Bryt og fordel middagsosten, resten av Grande Premium-osten over, og strø tranebærene på toppen. Server resten av steinsoppdressingen ved siden av. 
  5. God middag! 
  6. Restetips: Får du rester etter middagen er det like godt dagen etter. Varm det til lunsj, eller ha det i matpakken!
  1. Salat: 250 g Byggkorn: 40 g Ferskost: 40 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.