Lofotburgere med pannestekte grønnsaker, knuste persillepoteter og aioli
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Lofotburgere med pannestekte grønnsaker, knuste persillepoteter og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • selleri

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør

Knuste persillepoteter

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Olivenolje
1 ss

Pannestekte grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spinat
Spinat
100 g

Lofotburgere

Lofotburgere med torsk og sei
Lofotburgere med torsk og sei (Fisk, Selleri, Sennep)
250 g

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 478 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos i stedet. Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med litt smør. Spe på med melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Knuste persillepoteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Pannestekte grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Skyll og tørk spinaten. 
  4. Lofotburgere: Fordel lofotburgerne utover et stekebrett med bakepapir. Stek burgerne i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gjennomvarme.
  5. Pannestekte grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett gulrøttene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i spinaten, og stek det hele i et par minutter til, til spinaten har falt sammen. Vend inn litt smør, og smak til med salt og pepper.
  6. Knuste persillepoteter, fortsettelse: Skyll og finhakk persillen. Sil vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Vend inn persillen og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. 
  7. Tilbehør: Server aiolien til retten.