20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Marinert kyllingfilet med sopp og ovnsbakt potetsalat
Her får du kyllingen ferdig sous vide-behandlet og spicy-marinert, saftig og god. Nyt kyllingen med en lun og frisk potetsalat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakt potetsalat
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Spinat
100 g
Tomater
2 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Olje
1 ts
Stekt kylling og sopp
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Aromasopp
200 g
Olje
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 556 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 42 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan kokes om du heller vil det. Du kan også servere sennepsvinaigretten ved siden av retten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt potetsalat: Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel potetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Strø over kjerneblandingen de siste 5 minuttene av steketiden.
- Stekt kylling og sopp: Skjær kyllingfiletene to på langs. Ta vare på kraften fra pakken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på begge sider. Ha i soppen, og stek videre i 8–10 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomvarm. Tilsett kraften fra pakken mot slutten av steketiden. Krydre med salt og pepper.
- Ovnsbakt potetsalat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Kutt tomatene i terninger. Vend grønnsakene inn i de ovnsbakte potetene, rødløken og kjernene. Bland inn ønsket mengde av sennepsvinaigretten.
- God middag!
- Kylling: 125 g Potetsalat: 300 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).