30-40
Roede
Vegetar
Nordisk salat med bakt jordskokk, økologisk ferskost, tranebær og steinsoppdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- soyasaus
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Nordisk salat
Byggkorn (Bygg)
125 g
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Jordskokker
250 g
Urtemiks
1 pakke
Spinat
50 g
Middagsost (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Tranebær
½–1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
1 ts
Steinsoppdressing
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
Steinsoppulver
1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 630 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ved å blande salaten på stekebrettet, sparer du litt oppvask! Om du ønsker, kan du legge opp salaten på et stort serveringsfat.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Nordisk salat: Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Skrell og kutt betene i grove terninger. Skyll og skrubb jordskokkene godt. Kutt jordskokkene og rødløken i båter. Fordel betene og jordskokkene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø urtemiksen over grønnsakene, når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid.
- Steinsoppdressing: Bland sammen lettmajonesen, yoghurten, steinsoppulveret, 1 ss soyasaus og 1 ss eddik i skål. Vend inn halve pakken av Grande Premium-osten i dressingen. Smak til med litt salt og pepper.
- Nordisk salat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Bland sammen de bakte grønnsakene, spinaten og litt av steinsoppdressingen på stekebrettet. Bryt og fordel middagsosten, resten av Grande Premium-osten over, og strø tranebærene på toppen. Server resten av steinsoppdressingen ved siden av.
- God middag!
- Restetips: Får du rester etter middagen er det like godt dagen etter. Varm det til lunsj, eller ha det i matpakken!
- Salat: 250 g Byggkorn: 40 g Ferskost: 40 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.