Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter

Nikolines favoritter

Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter

4.25 (2481)
Under 35 min
6 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Fiskegrateng
650 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panering
1 pakke
Smør
2–3 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 861 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt purre, vårløk eller gressløk i det smeltede smøret før servering.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 2–3 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
 Grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i biter. Bland sammen gulrøttene og appelsinbitene i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Smelt 2–3 ss smør i en liten kjele (se tips).
Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø den over retten ved servering. 
God middag!