30-40
Laktosefri
Japansk kyllingschnitzel med syrlig kålsalat, jasminris og teriyakisaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- sukker
- soyasaus
- salt
- pepper
Ris
Jasminris
125 g
Kyllingschnitzel
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Egg (Egg)
1 stk
Panering
40–75 g
Hvetemel (Egg, Hvete)
½ dl
Syrlig kålsalat
Strimlet hodekål
150 g
Norsk eple
1 stk
Vårløk
½ pakke
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
⅓ pakke
Sukker
½ ts
Soyasaus (Soya)
1 ss
Topping
Lime
½ stk
Vårløk
½ pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 938 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 88 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne fettet på kyllingen for bedre smak.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kyllingschnitzel: Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kyllingen først i mel, så i egg og sist i paneringen.
- Kyllingschnitzel, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek kyllingschnitzlene i 3–4 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile et par minutter, og kutt kyllingen i mindre biter før servering.
- Syrlig kålsalat: Skyll og kutt eplet og all vårløken tynt. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha tomaten, kålen, eplet og halvparten av vårløken i en bolle, og tilsett ½ ts sukker, saften fra halve limen, 1 ss soyasaus og ⅓ pakke av aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.
- Topping: Del resten av limen i båter. Topp retten med limen, resten av vårløken, teriyakisausen og ønsket mengde av chiliflakene.