Laktosefri
Japansk kyllingschnitzel med syrlig kålsalat, jasminris og teriyakisaus
4.17 (324)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
 - Sulfitt·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Hvete·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Hvetemel
 - pepper
 - salt
 - soyasaus
 - sukker
 
Jasminris
125 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Egg
1 stk
Panering
40–75 g
Hvetemel
½ dl
Strimlet hodekål
150 g
Norsk eple
1 stk
Vårløk
½ pakke
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Aioli
⅓ pakke
Sukker
½ ts
Soyasaus
1 ss
Lime
½ stk
Vårløk
½ pakke
Teriyakisaus
½–1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 926 kcal
 - Fett:
 - 43 g
 - Karbohydrater:
 - 91 g
 - Protein:
 - 45 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne fettet på kyllingen for bedre smak.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kyllingen først i mel, så i egg og sist i paneringen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek kyllingschnitzlene i 3–4 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile et par minutter, og kutt kyllingen i mindre biter før servering. 
 Skyll og kutt eplet og all vårløken tynt. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha tomaten, kålen, eplet og halvparten av vårløken i en bolle, og tilsett ½ ts sukker, saften fra halve limen, 1 ss soyasaus og ⅓ pakke av aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.  
 Del resten av limen i båter. Topp retten med limen, resten av vårløken, teriyakisausen og ønsket mengde av chiliflakene.
God middag!
