Japansk kyllingschnitzel med syrlig kålsalat, jasminris og teriyakisaus
30-40
Laktosefri

Japansk kyllingschnitzel med syrlig kålsalat, jasminris og teriyakisaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • sukker
  • soyasaus
  • salt
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
125 g

Kyllingschnitzel

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
40–75 g
Hvetemel (Egg, Hvete)
½ dl

Syrlig kålsalat

strimlet hodekål
Strimlet hodekål
150 g
norsk eple
Norsk eple
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
⅓ pakke
Sukker
½ ts
Soyasaus (Soya)
1 ss

Topping

lime
Lime
½ stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 916 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold gjerne fettet på kyllingen for bedre smak.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kyllingschnitzel: Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kyllingen først i mel, så i egg og sist i paneringen.
  3. Kyllingschnitzel, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek kyllingschnitzlene i 3–4 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile et par minutter, og kutt kyllingen i mindre biter før servering. 
  4. Syrlig kålsalat: Skyll og kutt eplet og all vårløken tynt. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha tomaten, kålen, eplet og halvparten av vårløken i en bolle, og tilsett ½ ts sukker, saften fra halve limen, 1 ss soyasaus og ⅓ pakke av aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.  
  5. Topping: Del resten av limen i båter. Topp retten med limen, resten av vårløken, teriyakisausen og ønsket mengde av chiliflakene.