20-30
Hjemmelaget fiskesuppe med laks, dill og grove bagetter
Laks og dill er en klassisk kombinasjon, og i en hjemmelaget fiskesuppe smaker det helt nydelig.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- bygg,
- havre,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Hjemmelaget fiskesuppe
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Vann
5–7 dl
Fisk og grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Dill
1 bunt
Grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1056 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 89 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvetemelet kan byttes med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte, for en mer kremet suppe.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Hjemmelaget fiskesuppe: Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp inn melken. Kok opp under omrøring.
- Fisk og grønnsaker: Skrell gulrøttene, og skyll vårløken godt. Kutt gulrøttene i strimler og vårløken i tynne skiver. Gulrøttene kan godt rives på den grove siden av et rivjern. Skyll fisken, og skjær den i terninger. Skyll, tørk og finhakk dillen.
- Grove bagetter: Stek bagettene som anvist på pakken.
- Hjemmelaget fiskesuppe, fortsettelse: Ha grønnsakene og fisken i suppen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter, til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med saft fra sitronen, og litt salt og pepper. Om suppen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.
- Servering: Strø dillen over suppen ved servering.