20-30
Laktosefri
Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
Jasminris
125 g
Koreanske kyllingvinger
Honning
1 pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Mango- og pak choysalat
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Mango
1 stk
Pak choy
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sukker
1 ts
Topping
Vårløk
½ pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
Srirachasaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1176 kcal
- Fett 64 g
- Karbohydrater 100 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til salaten med litt fiskesaus og/eller soyasaus om du har det på lur. Du kan også steke eller dampe pak choyen, hvis du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Koreanske kyllingvinger: Bland honningen, teriyakisausen og halvparten av ingefærblandingen i en skål. Fordel kyllingvingene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn ingefærsausen. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter. Vend om og fordel kyllingen utover stekebrettet underveis, for et jevnere resultat. Strø sesamfrøene over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
- Mango- og pak choysalat: Del limen i to. Bland saften fra den halve limen, resten av ingefærblandingen, litt salt og 1 ts sukker i en salatbolle (se tips). Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyen i seks båter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
- Mango- og pak choysalat, fortsettelse: Bland mangoen, pak choyen og vårløken med dressingen i salatbollen. La salaten trekke frem til servering.
- Topping: Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver. Kutt limen i båter. Topp retten med vårløken, saften fra limen, de hakkede peanøttene og srirachasausen.