Indisk thali med chana masala, raita og nanbrød

India

Vegetar

Indisk thali med chana masala, raita og nanbrød

Retten har ingen vurdering
Under 50 min
22 Ingredienser
Thali betyr "en stor tallerken". Indisk Thali er en sammensetning av flere forskjellige retter, som tradisjonelt serveres i små skåler på et stort metallfat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • olje
  • smør
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomat
1 stk
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Garam masala
1 pakke
Tomatpuré
2 ss
Dijonsennep
½ glass
(Sulfitt, Sennep)
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2½ dl
Gul løk
½ stk
Basmatiris
125 g
Rød chili
½ stk
Koriander
½–1 bunt
Vann
2½ dl
Salt
¼ ts
Agurk
½ stk
Mynte
1 bunt
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Hodekål
150–300 g
Karri
½–1 pakke
Honning
½–1 pakke
Dijonsennep
½ glass
(Sulfitt, Sennep)
Vann
½–1 dl
Nanbrød
½ pakke
(Hvete)
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 965 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 157 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt halvparten av løken i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell av laken, og skyll kikertene. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 4 minutter, til den er blank. Tilsett hvitløken, garam masala krydderet, 2 ss tomatpurè, halvparten av dijonsennepen og litt salt. Stek det hele i 2 minutter under omrøring. Tilsett 2½ dl vann, kokoskremen, tomatterningene og kikertene. La det småkoke på lav varme frem til servering. Vend inn spinaten rett før servering.  
Skrell og grovhakk resten av løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken i omtrent 5 minutter. Tilsett risen, 2½ dl vann og ¼ ts salt. La det småkoke under lokk i omtrent 12 minutter. Skyll chilien og korianderen. Kutt chilien i tynne skiver og  grovhakk korianderen. Bland chilien inn med den ferdigkokte risen, og topp med korianderen. 
Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Klem ut så mye vann som mulig fra agurken med hendene. Skyll, rist og finhakk mynten. Ha agurken og mynten i en skål, og rør inn yoghurten og litt salt. 
Kutt kålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 4 minutter. Tilsett karrien, honningen, resten av sennepen og litt salt. Stek videre i omtrent 2 minutter på høy varme. Ha over ½–1 dl vann, og la det fordampe.  
Tilbered nanbrødet som anvist på pakken. Kutt det i grove biter før servering. Server mangochutneyen til retten.
God middag!