Fish pakora - Indisk panert lyrfilet med mangochutney og ris
30-40

Fish pakora - Indisk panert lyrfilet med mangochutney og ris

Pakora er grønnsaker, fisk eller kjøtt som dyppes i en melrøre og frityrstekes.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Fish pakora

maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
garam masala
Garam masala
1 pakke
ingefær
Ingefær
½ bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Vann
1½ dl

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Ingefærstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 734 kcal
  • Fett 9 g
  • Karbohydrater 118 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Fish pakora: Bland sammen 1 dl hvetemel, maisstivelsen og garam masala krydderet i en skål. Tilsett 1½ dl vann, og rør godt om, til en jevn røre. Skrell og finhakk hele ingefæren og hvitløken. Skyll og finhakk chilien. Rør inn hvitløken, chilien og halvparten av ingefæren i røren, og la det stå på benken.
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Ingefærstekt brokkoli: Kutt brokkolien i mindre buketter. Skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og løken i omtrent 3 minutter. Tilsett resten av den finhakkede ingefæren. Stek videre i omtrent 30 sekunder og krydre med litt salt. Ha det over i en serverinsskål, og dekk til med aluminiumsfolie. Stekepannen skal brukes i neste steg.
  4. Fish pakora, fortsettelse: Kutt fiskebitene i to, og vend dem i røren fra punkt 1. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i olje. Stek fisken i pannen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt.
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter. Server limebåtene, yoghurten og mangochutneyen til retten.