Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, brokkoli, hvitløkspoteter og karriremulade
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, brokkoli, hvitløkspoteter og karriremulade

Nyt denne retten en dag dere har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, friske grønnsaker og karriremulade er skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Hvitløkspoteter

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder
1 pakke

Stekte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
½ stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
rødløk
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Karriremulade

remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
karri
Karri
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 620 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i minimum 5 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Hvitløkspoteter: Skyll og kutt potetene i fire. Grovhakk hvitløken. Fordel potetene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Svinefilet: Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i fine skiver ved servering.
  4. Stekte grønnsaker: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt endene av de grønne bønnene, skrell og kutt rødløken i båter. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 3. Stek grønnsakene i omtrent 7 minutter. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper. 
  5. Karriremulade: Ha remuladen i en skål, og smak til med karrien.
  6. God middag!