Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte med pastinakk og rustikk potetmos
Roede

Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte med pastinakk og rustikk potetmos

4.18 (597)
Under 45 min
11 Ingredienser
Denne gryten lages med alkoholfritt øl, som gir den en nydelig smakfull fylde. Rotgrønnsaker og grov potetmos gjør dette til perfekt høstmat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Pastinakk
1 stk
Purre
½–1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Alkoholfri øl- lager
1 stk
(Bygg)
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
3 dl
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 764 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ferske urter som timian, persille, gressløk eller estragon passer godt til denne retten.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
 Skrell løken, gulrøttene og pastinakken. Snitt purren i to på langs, og skyll den fri for jord. Kutt løken i grove terninger, og gulrøttene, pastinakken og purren i skiver. 
 Varm opp en stor og vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett løken, gulrøttene og pastinakken, og stek dem i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og krydderet, og stek videre i 2 minutter. Ha i ølet, kok opp, og la det småkoke i 5 minutter, til det har kokt inn. Rør hønsebuljongen og maisstivelsen ut i 3 dl vann i en kopp, og hell det over i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter. Rør om underveis. Rør inn purren de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med ½ ts sukker, litt salt og pepper. 
God middag! 
400 g Potetmos: 100 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!