35-45
Roede
Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte med pastinakk og rustikk potetmos
Denne gryten lages med alkoholfritt øl, som gir den en nydelig smakfull fylde. Rotgrønnsaker og grov potetmos gjør dette til perfekt høstmat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- melk
Basisvarer
- olje
- vann
- sukker
- salt
- pepper
Rustikk potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Pastinakk
1 stk
Purre
½–1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Alkoholfri øl- lager (Bygg)
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
3 dl
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 764 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 89 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ferske urter som timian, persille, gressløk eller estragon passer godt til denne retten.
- Rustikk potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte: Skrell løken, gulrøttene og pastinakken. Snitt purren i to på langs, og skyll den fri for jord. Kutt løken i grove terninger, og gulrøttene, pastinakken og purren i skiver.
- Hjemmelaget kjøtt- og ølgryte, fortsettelse: Varm opp en stor og vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett løken, gulrøttene og pastinakken, og stek dem i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og krydderet, og stek videre i 2 minutter. Ha i ølet, kok opp, og la det småkoke i 5 minutter, til det har kokt inn. Rør hønsebuljongen og maisstivelsen ut i 3 dl vann i en kopp, og hell det over i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter. Rør om underveis. Rør inn purren de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med ½ ts sukker, litt salt og pepper.
- God middag!
- Ølgryte: 400 g Potetmos: 100 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).