25-35
Roede
Laktosefri
Vegetar
Søtpotetgryte med massaman currypaste, kikerter og koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- vann
- sukker
- salt
Søtpotetgryte
Rødløk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Spinat
100 g
Kikerter
1 pakke
Massaman currypaste
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Olje
1 ts
Vann
4 dl
Sukker
½–1 ts
Grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke
Topping
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Peanøtter (Peanøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 769 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Massaman currypaste er en blanding av krydder som kanel, kardemomme og spisskummen fra blant annet India og Midtøsten, og chili, hvitløk, koriander, ingefær, sitrongress og galangal fra det thailandske kjøkkenet. Smak deg fram til din styrke!
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Søtpotetgryte: Skrell rødløken og søtpoteten. Skyll og rens paprikaen. Kutt grønnsakene i grove terninger. Skyll og tørk spinaten. Skyll kikertene i et dørslag.
- Søtpotetgryte, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og søtpoteten i omtrent 5 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, kikertene og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 2 minutter, under omrøring. Hell på de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og 4 dl vann. Bruk litt av vannet til å skylle ut tomatboksen. Kok opp og la gryten småkoke på middels varme i 10 minutter, eller til søtpoteten er mør. Rør om underveis. Ha i kokoskremen og spinaten, og kok videre i 5 minutter. Smak til med mer av currypasten om ønskelig, 1–2 ss soyasaus og ½–1 ts sukker.
- Grove bagetter: Fukt bagettene, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter før servering. Del bagettene i skiver før servering.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt limen i båter. Topp retten med korianderen og limen.
- Gryte: 350 g Bagett: 50 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).