Frijoles refritos - meksikansk bønnegryte med pico de gallo, nachochips og fetaostkrem
Glutenfri
Vegetar

Frijoles refritos - meksikansk bønnegryte med pico de gallo, nachochips og fetaostkrem

4.18 (304)
Under 45 min
15 Ingredienser
Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte. Servert med frisk salsa, sprø mais og fetakrem, er dette en svært populær middagsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • rødvinseddik
  • olivenolje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Mais
1 pakke
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Vann
1 dl
Rødvinseddik
1 ss
Koriander
½ bunt
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Nachochips
100–185 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 695 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Sil laken av maisen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olivenolje og salt, og stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den har blitt crispy. 
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Ha fetaosten over i en ildfast form. Drypp over litt olivenolje, saften fra halve limen og nykvernet pepper. Stek fetaosten i ovnen, under maisen, i omtrent 15 minutter.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Sil laken av de sorte bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, 1 dl vann, tacokrydderet, 1 ss rødvinseddik og litt salt. Kok opp og la det småkoke i 10–12 minutter. Bruk en stavmikser eller stekespade til å lage en grov mos av blandingen.
 Skyll og tørk korianderen. Skyll tomatene og kutt dem i små biter. Skrell sjalottløken. Finhakk sjalottløken, chilien og korianderen. Bland det hele sammen i en skål og smak til med salt og saften fra resten av limen. Drypp over litt olivenolje. 
 Bland den ovnsbakte fetaosten med rømmen i en serveringsskål.
Server nachochipsene til retten.
Lag en wrap med restene til lunsj!
God middag!