35-45
Glutenfri
Vegetar
Frijoles refritos – meksikansk bønnegryte med pico de gallo, nachochips og fetaostkrem
Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte. Servert med frisk salsa, sprø mais og fetakrem, er dette en svært populær middagsrett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- rødvinseddik
- olivenolje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Ovnsbakt mais
Mais
1 pakke
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Fetaostkrem
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Lime
½ stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Frijoles refritos
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Tacokrydder
1 pakke
Vann
1 dl
Rødvinseddik
1 ss
Pico de gallo
Koriander
½ bunt
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Tilbehør
Nachochips
100–185 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 695 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakt mais: Sil laken av maisen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olivenolje og salt, og stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den har blitt crispy.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Fetaostkrem: Ha fetaosten over i en ildfast form. Drypp over litt olivenolje, saften fra halve limen og nykvernet pepper. Stek fetaosten i ovnen, under maisen, i omtrent 15 minutter.
- Frijoles refritos: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Sil laken av de sorte bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, 1 dl vann, tacokrydderet, 1 ss rødvinseddik og litt salt. Kok opp og la det småkoke i 10–12 minutter. Bruk en stavmikser eller stekespade til å lage en grov mos av blandingen.
- Pico de gallo: Skyll og tørk korianderen. Skyll tomatene og kutt dem i små biter. Skrell sjalottløken. Finhakk sjalottløken, chilien og korianderen. Bland det hele sammen i en skål og smak til med salt og saften fra resten av limen. Drypp over litt olivenolje.
- Fetaostkrem, fortsettelse: Bland den ovnsbakte fetaosten med rømmen i en serveringsskål.
- Servering: Server nachochipsene til retten.
- Restetips: Lag en wrap med restene til lunsj!