15-20
Glutenfri
Chili con carne med jasminris og koriander
En rask chili con carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og koriander. En rett som samler familien rundt middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Chili con carne
Chili con carne
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Vann
1 dl
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Små tortillachips
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 936 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 113 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en tacoform i stekeovnen: Fordel chili con carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Chili con carne: Hell chili con carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Skyll og kutt tomaten i terninger. Rens og finhakk rødløken og chilien. Bland tomaten, rødløken og chilien inn i gryten de siste 2–3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, tortillachipsene og rømmen ved servering.