20-30
Glutenfri
Fiskekaker med rotgrønnsaker, knuste persillepoteter og aioli
Noe så lettvint og godt som fiskekaker skal du lete lenge etter. Her får du dem med sprø kålrot og persillepoteter, som tar en tilbake til barndommen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Knuste persillepoteter
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
1 ss
Stekte rotgrønnsaker
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Tilbehør
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 741 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos hvis du foretrekker det. Skrell potetene, og kok dem i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet, knus potetene, og rør inn melk og smør til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Knuste persillepoteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk persillen.
- Stekte rotgrønnsaker: Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i tynne strimler.
- Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie, slik at de holder seg varm frem til servering.
- Stekte rotgrønnsaker, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter. Bland inn spinaten og stek det hele i omtrent 2 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Knuste persillepoteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og knus dem lett med en gaffel eller sleiv. Rør inn 1 ss smør og persillen. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Server aiolien til retten.