20-30
Sprøbakt seifilet med ovnsbakte poteter, spisskålsalat og eple- og estragondressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- sukker
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte båtpoteter
Poteter
350 g
Sprøbakt seifilet
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Eple- og estragondressing
Hvitløksfedd
1 stk
Estragon
1 bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Norsk eple
1 stk
Spisskålsalat
Spisskål
½ stk
Sitron
½ stk
Gulrot
1 stk
Salt
½ ts
Sukker
1 ts
Til servering
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 660 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Ovnsbakte båtpoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene nederst i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Sprøbakt seifilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
- Eple- og estragondressing: Skrell hvitløken. Skyll og dra estragonbladene av stilkene. Ha bladene i et litermål sammen med yoghurten, majonesen og hvitløken. Kjør det sammen med en stavmikser. Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha dressingen i en skål og vend inn epleterningene. Smak til med salt og pepper.
- Spisskålsalat: Kutt spisskålen i tynne strimler. Skrell og skjær lange bånd av gulroten med en mandolin eller skreller (se tips). Ha kålen og gulroten i en serveringsskål og kna det sammen med ½ ts salt, til kålen mykner. Vend deretter inn saften fra halve sitronen, 1 ts sukker og litt pepper.
- Til servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server til retten. Vel bekomme!