15-20
Laktosefri
Enchiladas med kyllingkjøttdeig, tomatsalsa og revet ost
Disse enchiladaene er stappfulle av meksikanske smaker. Dette er kos, alle dagene i uken.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Enchiladas
Rødløk
½ stk
Mais
1 pakke
Lime
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Tomatsalsa
100 g
Tacokrydder
½–1 pakke
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
Revet ost (Melk)
½–1 pakke
Hjertesalat med lime
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 928 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 62 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Enchiladas: Skrell og finhakk rødløken. Sil laken av maiskornene. Del limen i båter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i et par minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett maisen, bønnene, tomatsalsaen, rødløken og tacokrydderet. Stek det hele i 2–3 minutter. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
- Enchiladas, fortsettelse: Fyll hver av tortillalefsene med kjøttdeigen, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og dryss over den revne osten. Stek enchiladaene i ovnen i 6–8 minutter.
- Hjertesalat med lime: Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i mindre biter. Ha hjertesalaten i en bolle, og vend inn saften fra limen.
- God middag!