20-30
Flyvende tallerkener med nissehjerter og gulltenner, månegress og hvit lava
Den flyr ikke langt denne tallerkenen, av pizzabunner, pepperoni, mais og ost, men den smaker veldig godt! Topp med hvit lava, eller hvitløksdressing.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- salt
- pepper
Flyvende tallerkener
Rødløk
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Pizzasaus
½–1 pakke
Revet ost (Melk)
1 pakke
Pepperoni
½–1 pakke
Månegress og hvit lava
Ruccola
50 g
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1003 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, for et jevnere resultat. Pass på når du åpner stekeovnen og tar ut pizzaen, så den ikke flyr avgårde!
- Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller til høyeste temperatur.
- Flyvende tallerkener: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Hell av laken på maiskornene. Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør pizzasausen jevnt utover de flyvende tallerknene, og strø den revne osten over. Topp med nissehjertene og gulltennene. Stek de flyvende tallerkenene i ovnen i 6–8 minutter (se tips).
- Månegress og hvit lava: Skyll og tørk ruccolaen, og ha månegresset over i en skål. Smak til med olivenolje, salt og pepper, og topp de flyvende tallerkenene med månegresset og den hvite lavaen ved servering.
- LOLete middaghilsen!