Bibimbap med soyastekt sopp, spicy kålsalat og stekt egg

Korea

Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Bibimbap med soyastekt sopp, spicy kålsalat og stekt egg

3.84 (109)
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
Jasminris
135 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
½ pakke
Srirachasaus
½ pakke
Delt kinakål
200 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ts
Egg
2 stk
(Egg)
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Aromasopp
200 g
Sesamfrø
½ pakke
(Sesamfrø)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Spinat
50 g
Sesamfrø
½ pakke
(Sesamfrø)
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Srirachasaus
½ pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 522 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag kålsalaten dagen før for å la smakene utvikle seg enda mer.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Ha det i en skål, og bland inn tomatpurèen, 1 ss eddik, 2 ts sukker og ønsket mengde av srirachasausen. Srirachasausen er en sterk chilisaus, så smak dere fram til en passende styrke. Skyll og grovhakk kinakålen, og bland den godt sammen med marinaden.    
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i omtrent 3 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt. Legg eggene over på en tallerken. 
 Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken og kutt løken i strimler. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Stek soppen og løken i omtrent 3 minutter. Tilsett litt olje, sesamfrøene, hvitløken og soyasausen, og stek videre i omtrent 1 minutt.  
 Skyll og tørk spinaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn resten av sesamfrøene, ½ ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt. 
 Rør sammen resten av srirachasausen, soyasausen og 1 ts sukker i en liten skål.  
Fordel risen, kålsalaten, soppen og spinatsalaten i skåler. Topp med speileggene og sausen. 
God middag!