Bulgogi - Marinert svinefilet med pære- og pak choysalat, ris og soyamajones

Korea

Laktosefri

Bulgogi - Marinert svinefilet med pære- og pak choysalat, ris og soyamajones

4.28 (97)
Under 40 min
16 Ingredienser
Bulgogi lages vanligvis av storfekjøtt. Dette er vår variant med saftig marinert filetstykke av svin.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Kinesisk wok- og dippsaus
¼ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Filetstykke av svin
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
¾ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
1 bit
Tomatpuré
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Pære
1 stk
Pak choy
1 stk
Sukker
1 ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 707 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær opp kjøttet kvelden før, og la det ligge i marinaden frem til det skal brukes neste dag.

Bland sammen majonesen og ¼ av den kinesiske wok- og dippsausen i en skål.
Skjær kjøttet i skiver og deretter i strimler. Ha kjøttet i en bolle og bland inn resten av den kinesiske wok- og dippsausen og 1/2 pose soyasaus. La det stå på benken til det skal stekes. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, til de er nøttebrune. Skrell og finhakk hvitløken og ingefæren. Ha hvitløken, ingefæren, tomatpurèen, 1 ss sukker, 1/2 pose soyasaus, 1 ts eddik og ønsket mengde av chiliflakene i en serveringsskål, og rør godt om. Skyll og kutt pæren i terninger. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Bland pæren og pak choyen inn i marinaden, og topp med sesamfrøene.    
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme. Ha i litt olje og stek det marinerte kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt.
Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Skyll og kutt agurken i tynne skiver. Fyll salatbladene med risen, bulgogien, pæresalaten og agurken, og topp med soyamajonesen.  
God middag!