Korea
Laktosefri
Bulgogi - Marinert svinefilet med pære- og pak choysalat, ris og soyamajones
4.28 (97)
Under 40 min
16 Ingredienser
Bulgogi lages vanligvis av storfekjøtt. Dette er vår variant med saftig marinert filetstykke av svin.
Bulgogi lages vanligvis av storfekjøtt. Dette er vår variant med saftig marinert filetstykke av svin.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
Lettmajones
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
¼ pakke
Filetstykke av svin
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
¾ pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
1 bit
Tomatpuré
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Pære
1 stk
Pak choy
1 stk
Sukker
1 ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 707 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær opp kjøttet kvelden før, og la det ligge i marinaden frem til det skal brukes neste dag.
Bland sammen majonesen og ¼ av den kinesiske wok- og dippsausen i en skål.
Skjær kjøttet i skiver og deretter i strimler. Ha kjøttet i en bolle og bland inn resten av den kinesiske wok- og dippsausen og 1/2 pose soyasaus. La det stå på benken til det skal stekes.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, til de er nøttebrune. Skrell og finhakk hvitløken og ingefæren. Ha hvitløken, ingefæren, tomatpurèen, 1 ss sukker, 1/2 pose soyasaus, 1 ts eddik og ønsket mengde av chiliflakene i en serveringsskål, og rør godt om. Skyll og kutt pæren i terninger. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Bland pæren og pak choyen inn i marinaden, og topp med sesamfrøene.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme. Ha i litt olje og stek det marinerte kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt.
Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Skyll og kutt agurken i tynne skiver. Fyll salatbladene med risen, bulgogien, pæresalaten og agurken, og topp med soyamajonesen.
God middag!