20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Stir fry med ingefærmarinert kylling, brokkoli og fullkornsris
Stir fry er perfekt i en travel hverdag. Den saftige kyllingen smaker ekstra godt når den er marinert, og med knasende grønnsaker er dette perfekt hverdagsmat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- soya
Basisvarer
- eplesider-/hvitvinseddik
- soyasaus
- sukker
- vann
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Marinert kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Saus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
50 g
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Stir fry
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 760 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett mer ingefær, hvitløk og chili eller chilisaus i stir fryen hvis du ønsker mer futt. Du kan også toppe retten med peanøtter og koriander for ekstra god smak.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Marinert kylling: Skjær kyllingen i biter. Bland sammen kyllingen, maisstivelsen, hønsebuljongen og ingefærblandingen i en skål. Mariner kjøttet i omtrent 10 minutter.
- Saus: Bland sammen hosinsausen, 2 ss valgfri eddik, 2 ss soyasaus, 1 ts sukker og 2 dl vann i en skål.
- Stir fry: Skrell og kutt gulroten først i skiver, og så i strimler. Skrell rødløken, og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i strimler. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
- Stir fry, fortsettelse: Varm opp en eller to store stekepanner til middels høy varme, og ha i den marinerte kyllingen. Stek den i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek videre i 2–3 minutter. Ha i sausen, og kok opp. La stir fryen småkoke under omrøring i et par minutter.
- God middag!
- Stir fry: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).