Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Vegetariske street food-tacos med chipotlestekt sopp
4.14 (460)
Under 40 min
13 Ingredienser
Tacos er en favoritt på mange norske middagsbord. Her får du den kjente, kjære og superdigge smaken, med en vegetarvri.
Tacos er en favoritt på mange norske middagsbord. Her får du den kjente, kjære og superdigge smaken, med en vegetarvri.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie
Kjerneblanding
1 pakke
Mexican BBQ
1 pakke
Koriander
1 bunt
Aromasopp
200 g
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Lime
1 stk
Rød chili
1 stk
Reddiker
1 bunt
Rødløk
1 stk
Mango
1 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 725 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Da sparer du litt tid.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjerneblandingen og det meksikanske grillkrydderet i 1–2 minutter. Ha kjerneblandingen over på en tallerken. Skyll og grovhakk korianderen. Ha den avkjølte kjerneblandingen i en serveringsskål, og bland inn korianderen.
Børst soppen fri for jord, og del den i to. Sil vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt olje, bønnene og chipotlemiksen, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tortillaene i 1–2 minutter på hver side. Pakk de stekte tortillaene inn i aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering.
Kutt limen i båter. Skyll og kutt chilien og reddikene i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og del mangoen i små terninger. Fordel tilbehøret på et serveringsfat, og ha chilimajonesen i en serveringsskål.
God middag!